Om meg - Ernæringsfokus

Om meg

Jeg er utdannet klinisk ernæringsfysiolog* fra Universitetet i Oslo.  Jeg har også en bachelorgrad i Matvitenskap fra Universitetet på Ås (NMBU). Jeg jobber som klinisk ernæringsfysiolog på Sykehuset Østfold HF, men er nå i mammapermisjon.

Mitt ønske med denne bloggen er å formidle at det å spise sunt ikke trenger å være så komplisert, og at kostholdsrådene myndighetene kommer med faktisk er ganske gode. I tillegg ønsker jeg å inspirere dere til å prøve ut nye matvarer og oppskrifter. Jeg mener at variasjon er viktig og synes prinsippene ”litt av alt” og ”alt med måte” er gode leveregler.

Alle kostholdsråd som publiseres på denne bloggen er generelle råd og i tråd med det som Helsedirektoratet anbefaler. Har du fått spesifikke råd fra en annen klinisk ernæringsfysiolog, lege eller annet helsepersonell som skiller seg fra det du leser her, skal du fortsette å følge de rådene som de har gitt.

*Hva er en klinisk ernæringsfysiolog?

Klinisk ernæringsfysiolog er en beskyttet tittel i henhold til helsepersonelloven. Det kreves en 5-årig utdannelse på mastergradsnivå for å kunne kalle seg ernæringsfysiolog. I Norge er det kun de medisinske fakultetene ved universitetene i Oslo og Bergen som tilbyr denne utdanningen. Som klinisk ernæringsfysiolog er man kvalifisert til å jobbe med utredning og forebygging av kostholdsrelaterte sykdommer og tilstander, samt veilede om og behandle disse. Man kan også arbeide med helsepolitisk rådgivning og ledelse, drive forskning eller jobbe i det private næringslivet.