Sommerens avkjølende fristelser - Ernæringsfokus

Sommerens avkjølende fristelser

Sommer er høysesong for iskrem! Jo varmere det er og jo mer solen skinner, desto mer is kjøper vi.

I sommerferien er det lov å kose seg med is hver eneste dag! Men, det kan være lurt å ikke gå for den aller største isen hver gang. Mange av iskremvariantene inneholder nemlig like mye energi som en hel middagsporsjon!

De siste årene har det kommet mange sunnere isvarianter på markedet. Sorbet-is, yoghurt-is og saft-is inneholder generelt mindre energi enn de istypene som er basert på fløte og sjokolade. Har du lyst til å være i det kreative hjørnet, imponere både venner og familie, uten at kalori- og sukkerinnholdet er skyhøyt? Det superenkelt å lage sin egen is og her er noen av mine sommerfavoritter:

Tropisk protein-is

  • 2 dl frossen mango-, ananas- og bananblanding
  • 1 dl cottage cheese
  • 1 dl skummet melk
  • 1 ts honning

Kjør alle ingrediensene i en blender eller bruk en stavmikser. Tilsett mer melk hvis blandingen blir veldig tykk. Hell i skåler og nyt som en softis-variant. Blandingen kan også serveres som pinneis. Ha da litt ekstra væske i blandingen før den helles i isformer og fryses i 5-6 timer.

Røde bær-is

  • 400-500 g frosne eller ferske jordbær og/eller bringebær
  • 1/2 dl lett matfløte
  • 1 dl skummet melk
  • 1 ts honning eller annen søtning(mer hvis bærene er sure)
  • Isformer

Kjør ingrediensene i en blender eller bruk en stavmikser. Hell blandingen i isformer og frys i 5-6 timer før servering. Gir ca. 4 stk is.

Banan-is med sjokoladetrekk

  • 2 bananer
  • Smeltet mørk sjokolade
  • Hakkede nøtter eller annet strøssel
  • Ispinner eller store cocktailpinner

Skrell bananene og del de i to. Tre de på en pinne og legg de i fryseren i 3-4 timer. Smelt sjokoladen i et vannbad og dypp de frosne bananene i sjokoladen. Dryss over strøssel umiddelbart før sjokoladen stivner. Server!

Enkel yoghurt-is

  • 1 yoghurt- beger (f.eks. Yoplait double 0 %)
  • 1 ispinne

Lag et lite hull i begerets lokk og stikk ispinnen igjennom slik at den når ca. halvveis ned i begeret. Frys i 3-4 timer, ta bort lokket og begeret (varmt vann på utsiden av begeret kan gjøre det lettere å løsne isen fra begeret), og nyt!

 

                                                              God sommer!

Relaterte innlegg

Discussion about this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *