Mattrender for god helse. - Ernæringsfokus

Mattrender for god helse.

Så langt i 2015 har det vært fokus på at maten vi spiser skal være norsk og kortreist, i tillegg ønsker vi måltidsløsninger som både sparer tid og er sunne. Matproduktene skal helst være bra både for kropp og miljø.

En mattrend oppstår når en spesifikk matvare får økt popularitet i samfunnet ofte på grunn av en positiv helseeffekt den har. Et amerikansk forskningsteam som følger mattrender i USA mener det er ulike faktorer som ligger til grunn for at en matvare skal bli betydningsfull. En av de viktigste faktorene er oppmerksomheten fra mediene. Dette legger grunnlaget for hvordan forbrukerne ser på matvaren. Andre faktorer er tilgang og pris, at matvarene må være enkle å forstå og at man må kunne relatere seg til dem.

En mattrend kan sies å ha en «livssyklus» på omtrent 10 år, og har ofte en periode litt ut i «livssyklusen» hvor den er mest populær, den spises av «alle» og frontes av kjente personer. Mange av mattrendene betegnes ofte som «supermat» på grunn av sitt høye innhold av ulike næringsstoffer som er spesielt bra for oss.

I tiden fremover skal jeg ta for meg ulike mattrender, både de som er spesielt populære i dag og de som har gått litt av moten og som vi ikke hører like mye om lenger. Matvarene har allikevel én ting til felles: de inneholder næringsstoffer som skal være ekstra gunstige for helsen vår. Jeg skal se på hva som gjør matvarene så populære og hvor sunne de egentlig er for oss, sammenliknet med annen mat.
Mattrendene jeg ønsker å se nærmere på er:
1) Chiafrø
2) Grønnkål
3) Quinoa
4) Juicing
5) Søtpotet

Følg med! 🙂

Kilde:
D2
Relaterte innlegg

Discussion about this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *