En håndfull om dagen! - Ernæringsfokus

En håndfull om dagen!

Er det sunt å spise nøtter?

Nøtter er proppfulle av næring, de er rike på sunt fett og er en god kilde til protein. I tillegg inneholder nøtter både vitaminer, mineraler og kostfiber. Mandler, valnøtter, cashewnøtter, hasselnøtter, paranøtter, peanøtter og pistasjenøtter – lista er lang og grunner til å spise dem likeså. I hvert fall så lenge de er usaltet og mengden man inntar ikke er for stor.

Fett og kalorier

Men mange er redde for å spise nøtter fordi nøtter inneholder mye fett og kalorier. Men de fleste nøtter det «sunne» fettet, umettet fett, og studier har vist at denne typen fett er gunstig for hjertet vårt. I tillegg kan umettet fett beskytte mot kreft og styrke immunforsvaret vårt. Nøtter er kaloririke, men som med mye annet handler det også her om mengder. Jeg mener at en neve usaltede nøtter bør inngå i et sunt og variert kosthold og kan for de aller fleste spises daglig. Selv om nøtter er kaloririke inneholder de i tillegg andre næringsstoffer som er bra for oss, og nøtter er derfor et sunnere alternativ enn for eksempel potetgull og sjokolade.

Usaltete nøtter bør inngå i et sunt og variert kosthold!

Nøtter kan spises som de er, brukes i bakverk, i salater eller som topping til havregrøt, yoghurt eller smoothie. Lag din egen nøtteblanding så har du det alltid tilgjengelig hvis du er fysen på noe godt!

5 grunner til å spise nøtter:

  1. Nøtter inneholder mye næring som sunt fett, proteiner og kostfiber
  2. Nøtter inneholder masse antioksidanter
  3. Nøtter er rike på magnesium og vitamin E
  4. Nøtter reduserer sult og bidrar til å senke det totale kaloriinntaket
  5. Nøtter er bedre alternativer enn potetgull og smågodt.
Relaterte innlegg

Discussion about this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *